Syng i alle registre med samme lethed som når du taler

Med SLS teknikken vil du kunne synge både højere og kraftigere, og samtidig undgå at din stemme bliver ”træt”. Du kan forme tonen, og synge i alle stilarter. Og med en forankret SLS teknik, kan du fokusere på formidlingen... på historien... på budskabet. Det bliver lige så let at synge, som det er at tale!

Når du får lært at bruge SLS teknikken, vil du uden problemer og spændinger og anstrengelser kunne synge i mindst tre registre, højt som lavt med en lang række af frie og fyldige toner. En god metafor for SLS teknikk en er, at når det virker, føles det, som at du kører på nogle togskinner, og du falder ikke af når du skifter spor (register). Du kan bevæge dig frit og let i mindst tre oktaver på de samme skinner uden at skulle dække over et sporskifte (fra chest til head voice). Med SLS teknikken er det som at være på de samme skinner hele tiden - og du behøver ikke at dække over dit knæk, når du skifter register, da det hele er som en lang række af toner på en snor.

 

Jeg er dybt taknemmelig for at have fundet Søren, som min sangunderviser! Siden jeg startede hos ham for snart nogle år siden har min stemme udviklet sig helt enormt meget, jeg kan pludselig nå høje toner, synge uden at blive hæs - jeg kan synge frit. Sange som før var svære for mig at synge er nu lette for mig. Min stemme har nu mere klang og styrke end den nogen sinde før har haft. Jeg kan rigtig godt lide at når jeg kommer hos Søren så er det stemmen det handler om, der er fokus, kvalitet og ærlighed hvilket jeg sætter stor pris på. Søren har samtidig også en god forståelse for at det at synge kan være en personlig og følsom ting. Jeg har været igennem mange sangundervisere, men aldrig en som har hjulpet mig til så stor udvikling på så kort tid som Søren Lee og Speech Level Singing. TAK Søren, jeg er fan! :)
– Louise Lund Gade

 

IMG_0040Du vil allerede de første gange, du kommer i kontakt med SLS teknikken, kunne synge nogle højere toner, end du turde håbe på du kunne komme til, og du vil så med tiden gøre disse toner fyldige og stærke og komme til at kunne synge højere og dybere hele tiden. Det vil føles som at når du går ind igennem en dør vil du få øje på en ny dør som du så kan arbejde på at kunne gå igennem og nå nye højder.

Kort fortalt går SLS teknikken ud på, at strubehovedet forbliver i en neutral og afslappet position, når du synger. Samtidig holdes stemmelæberne samlet fra din laveste til din højeste tone.
Dette betyder, at du vil undgå ”knæk” i stemmen. Men også endnu vigtigere, at musklerne omkring stemmelæberne slapper af, og at du dermed undgår de spændinger, som forhindrer din stemme i at udnytte hele dens potentiale.

Køb din sanglektion nu

 

Strubehovedet

Strubehovedet - adamsæblet - bevæger sig op når du synker, og ned når du gaber.
Når vi taler, vil strubehovedet normalt være i en neutral position. Men i sang vil mange mennesker hæve strubehovedet når de synger høje toner, og omvendt ved lave toner. De spændinger som dette medfører, forplanter sig til stemmen og gør den anstrengt. Over længere tid kan spændingerne have en nedslidende effekt.

 

Søren er en super sanglærer! Han har åbnet mine øjne for at jeg kan synge andre ting end det jeg selv troede jeg kunne. Han er grundig og går i detaljen med MIN stemme, så jeg får de rigtige øvelser til MIN stemme. SLS føles naturligt og rigtigt, og har givet min stemme meget mere styrke og klang, jeg kan kun anbefale det. Jeg føler mig i gode hænder hos Søren og ved han passer på min stemme samtidig med at han udfordrer den. Og så er han bare en virkelig sympatisk fyr!
– Karoline Leistiko

 

Har gået 1 år hos Søren Lee og det er det bedste der er sket for min stemmme ever. Han er den bedste sanglærer jeg nogsinde har fået undervisning af og man har det altid super i timerne og får virkelig lært tingene rigtigt.
– Carsten Lender Musiklærer/professionel musiker

 

Én stemme - ingen knæk - frihed

Du har sikkert oplevet, at der er nogle knæk i din stemme, eller at du måske har to meget forskellige stemmer i din stemme. Oftest er det en meget kraftig stemme på de lave toner, og en noget tyndere på de høje. For at undgå knækket og dermed skabe den uhørlige overgang, skal stemmen flettes sammen i et mix.

IMG_0036-800pxMan opbygger en bro mellem head og chest voice, som man kalder mix, og som er en blanding af de lave toner og de høje toner, et eks. De fleste har prøvet det at synge en sang og pludselig knækker stemmen fra at være i en tyk fyldig klang til at blive en tynd og usikker tone i det højere register. SLS teknikken styrker det høje register så det bliver mere fyldet som en lang snor af fyldige og resonerende toner.

Dit mix er altså det register der sidder lige imellem dine dybe toner som resonerer i brystet - chestvoice, og dine høje toner som resonerer i hovedet - head voice. Der bliver således bygget bro - bridge - imellem de lave og de høje toner, hvorved knækket udlignes.
Og når mixet er trænet og er blevet stærkt, behøver du ikke længere tænke på om stemmen nu også holder på de høje toner, eller om den forsvinder på de lave toner.

Nogle mennesker kan have en meget nasal stemme når de taler eller synger andre har måske en guffi artig stemme som Sylvester Stalone, andre en flad og anspændt stemme og nogle en rusten med mange lufthuller i etc. Det kan vi med nogle enkle øvelser gøre noget ved, så stemmen får den naturlige smukke klang, som du er født med.

Du får en enorm frihed til at synge lige hvad du har lyst til, fordi du ikke er forhindret af, at en ønsket tone lige lægger på dit knæk.

Du vil opleve, at problemet med at din stemme pludselig kan forsvinde i de lave og de høje registre vil forsvinde.

SLS teknikken giver dig en fantastisk følelse af at have én stemme, lige fra din laveste tone til din højeste. Men det kræver målrettet træning at nå dertil. Det er denne træning, jeg kan give dig.

I dag er jeg den eneste Certificerede SLS sanglærer i København og på hele Sjælland samt Fyn som underviser i SLS teknikken.

Det er hvad en af verdens bedste sanglærere fra USA sagde til mig da jeg nævnte at jeg ville begynde at undervise teknikken. “ Soren you are very talented and we are excited to have you on board”.

 

Jeg har gået på Sankt Annæ Gymnasium både i folkeskole og gymnasiet og har derfor sunget hele mit liv. Alligevel oplevede jeg, at jeg begyndte at få problemer med min sang, da min stemme gik fra barnestemme til voksenstemme. Disse problemer gav sig til udtryk ved, at jeg fik sværere ved at tage de høje toner, og stemmen begyndte at knække i de forskellige overgange. Jo mere jeg forsøgte at undgå det, jo værre blev det. Det blev tiltagende mere frustrerende, og det fjernede noget af min sangglæde. På trods af at jeg tog solosangundervisning hos forskellige sanglærer, formåede jeg ikke at ændre min sangteknik. En dag sad jeg og søgte på nettet omkring sangundervisning og faldt over Søren Lees hjemmeside. Søren beskriver en række problemstillinger, som hans sangteknik kan hjælpe med. Jeg følte det som om, han måtte have hørt mig synge, da det netop beskrev de problemer, jeg havde med min sang. Jeg tog derfor kontakt til Søren for at få en prøvetime. Det har jeg ikke fortrudt. Søren har på en helt anden måde, end jeg ellers har oplevet, sat ind med sangøvelser, der har løsnet op for de problemer, jeg havde med min stemme. Nu kan jeg synge frit uden knæk i hele mit sangområde. Jeg vil varmt anbefale alle, både erfarne og uerfarne sangere, at tage sangtimer hos Søren.
– Maria Friis Larsen

 

Har efterhånden modtaget sangtimer hos Søren Lee i 3 år. Det er lærerigt, rart og højner livskvaliteten. Kan varmt anbefales.
– Martin Lipsøe sanger og forretnings mand

 

Køb din sanglektion nu

 

Læs mere: Min egen bagrund

 

 

Køb undervisningstimer med PayPal nu

Vælg tilbud

Bliv undervist via Skype

Skype_210pxMere og mere gives sanglektioner nu også som langdistance undervisning via Skype. Skype fungerer som videosamtale. Flere og flere synes, at det fungerer overraskende godt. Så lige meget hvor du bor i landet, kan du nu også lære denne nye super sangteknik. Skype er gratis og hentes her

Kontakt

Søren Lee
Vesterbrogade 98A, 1. tv
1620 København V
Tlf/SMS: +45 50 72 18 13
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Undervisning foregår på Vesterbro i København eller via Skype